Brug af campingpladser
Brug af campingpladser.
Campingpladsejer har måttet acceptere, at mange autocamper ikke ønsker at bruge campingpladserne. Autocamperne er underlagt andre regler end de øvrige der bruger campingpladserne. De kan raste mange steder, hvilket bliver flittig benyttet.
Lad os nu tænke lidt fremad. For en del år siden var der omkring 530 campingpladser i Danmark. Dette er siden reduceret til omkring 450 pladser. En reduktion på omkring 80 pladser. Ud fra den nuværende indtjening, på campingpladserne, vil antallet blive reduceret med yderligere 80 – 100 pladser, indenfor de næste 10 år. Hvorfor nu det? Årsagen skal ses i manglende indtjening samt, at pladserne også kan sælges som liebhaverejendomme, grunden en smuk beliggenhed. Som campingplads er det indtjeningen der bestemmer salgsprisen. Som liebhaverejendom er det beliggenheden.
Årsagen til den manglende indtjening, er en reduktion af campister, i campingvogne, og andre overnatningsmuligheder. Det er antallet af autocampere der vokser med stor styrke. Der er nu over 2 millioner i Europa. Et antal som er meget attraktiv for campingpladserne.
Campingpladserne i Danmark har de nødvendige faciliteter som tømning og påfyldning af vand, strøm samt nogle af de bedste servicemæssige faciliteter. Det de ikke har er et produkt der er målrettet mod autocamperne.
Autocamperne søger mod overnatningsmuligheder hvor prisen er omkring kr. 125 – 200 pr. nat. Det campingpladserne tilbyder er, for 2 personer, kr. 200 + eventuelt pladsgebyr og strøm. Dermed overstiger prisen det autocamperne vil betale. Der er derfor brug for en fintænkning af problemet.
Campingpladserne vil som regel ikke gøre forskel på kunderne. Heller ikke prismæssigt. Problemet kunne løses ved, at prisberegningen sker efter antallet af timer opholdet varer. Autocampernes ophold er som regel omkring 12 timer, hvorimod andre gæster er der betydelig længere tid. Ved timebetalingen, som på en parkeringsplads, bliver begge partner honoreret efter samme skala.
Lad os tage et eksempel. Autocamperen kommer ind kl. 18.00 og rejser den næstfølgende dag kl. 10. Opholdet er således på 16 timer. Såfremt prisen er f.eks. kr. 3,75 pr. time vil overnatningen koste kr. 60 pr. person (voksne). Øvrige campister kommer ind kl. 12.00 og rejser næste dag kl. 17 svarende til kr. 108,75 (voksne). De fleste vil sikkert være tilfredse med dette beløb.
Nu vil der altid være nogle som ikke ønsker campingpladsernes ydelser, og som så søger andre muligheder. Dette er selvfølgeligt tilladt, men problemet kunne være, at med et antal stigende, fra de 2 millioner vil de blive sværere og sværere, at finde egnede steder til fri campering eller rastning. Samtidig med, at antallet af campingpladser bliver færre.
Dette er skrevet af Hans Korsgaard, som gennem 45 år har fulgt camping. Heraf 35 som ejendomsmægler, med salg og vurdering af campingpladser som speciale.